Есента е тук! Да прибирам ли барбекюто?

grilled corn on barbeque

Категорично НЕ! Началото на есента, не е краят на сезона на барбекюто. Всеки сезон крие своя чар, а точно есента има много. Не пропускайте възможността да се насладите на топлите дни на есента. Добра компания, топли ястия на скара, вкусно греяно вино или чай, активни игри – това може да планирате за следващия уикенд.

Какво ни предлага есента?

Това е сезонът, в който ако сме имали нещо посадено в градината, вече може да го сложим на скарата. Нека започнем с нещо много характерно за този период от годината. Печената царевица, освен неразделна част от всяко барбекю, е и красив и вкусен завършек на трапезата. Едва ли има някой, който не би хапнал топла печена на грил царевица намазана с масло.

Това не е краят на продуктите, които ни предлага есента. Картофите са въглехидрата, без който не можем когато заговорим за есенно барбекю. С малко въображение и няколко метални шиша, картофите на спирала са уникално допълнение към есенното барбекю.

Сьомгата с моркови и целина е също добър начин да посрещнем есента, особено ако сме решили да я приготвим на барбекюто. За да мине всичко по план е добре да прочетете малко повече за приготвянето на риба на грил ТУК >>.

Есента ни предлага още много вкусни предложения, но със сигурност няма по-отличителен аромат, който ни напомня за есента, от домашната печена чушка. Мирисът на печена чушка, би ни накарало да се върнем в детството си. Преди да помечтаете сме приготвили една рецепта за есенно барбекю, която може да приготвите още този уикенд.

Печени чушки със сирене на скара

Необходими са ни:

  • 4 чушки
  • 100 г обезсолено сирене
  • 1/2 глава лук
  • зехтин за поливане

Приготвянето е изключително лесно. Единствено е необходимо да изчистите чушките и да капнете няколко капки зехтин вътре вътре във всяка чушка. След това пъхвате по едно резeнче сирене и слагате на грила.

Уикендът идва, не губете време! Барбекюто ви чака!