Ледени бургери

ice burgers

Да слагаме лед върху бургерите? Звучи налудничаво, нали? Каймата на скарата във всякаква форма е неразделна част от всяко барбекю, вече сме наясно с това. Сочните бургери обаче, са това, към което наистина се стремим. Постигането на това перфектно изпечено, сочно произведение от кайма не е толкова трудно. За целта съществува един брилянтен трик за приготвянето на така наречените Ледени бургери.

Може би ви се е случвало бургерите (или кюфтетата по нашенски) да изсъхнат, докато ги печете на грила. Ако пък ги обичате и по-препечени – със сигурност сте се лишили от голяма част от сочността им. Това е най-лошото нещо, което може ви се случи, особено когато сте събрали приятели на барбекю. За да предотвратим това и да избегнем подобни ситуации ще използваме един интересен метод, който ще запази сочността на бургера.

Какво е необходимо да направим?

След като метнете кюфтенцето на огъня направете малка вдлъбнатина в средата му и там поставете кубче лед. Ако пък холестеролът ви, не е никакъв проблем, вместо лед използвайте масло. Ледът или маслото ще спасят бургера от изсушаване, докато се приготвя.

След като знаете това, защо пък да не го пробваме?

Подготвили сме ви една класическа рецепта за ледени бургери.

Рецепта за телешки Ледени бургери

Необходими продукти

·         400г телешка кайма

·         2 жълтъка

·         3 с.л. горчица Spizing

·         1 глава червен лук

·         Барбекю сол Spizing на вкус

Начин на приготвяне на Ледени бургери

Смесваме каймата с 2 с.л. горчица, жълтъците и ситно нарязаната глава червен лук. Подправяме с Барбекю сол Spizing и размесваме. Оформяме еднакви по големина кюфтета, които притискаме леко, за да придобият форма на бургер. Печенето отнема няколко минути, в зависимост от предпочитанията ви. След като ги изпечем може да поръсим с малко сол.

Можете да намерите уникалните подправки на Spizing в нашия онлайн магазин. С тях гарантирано ще преминете на следващото ниво в готвенето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *