Американски ребра – рецептата

Американски ребра - Don-Chef

Американските ребра на барбекю са свещеният граал. Най-вкусната част от прасето! Овладяването им прави разликата между любителя и майсторът на барбекюто. Ето истинската рецепта за Американски ребра, достатъчно добра, за да поднесете трофея в готварство. Можете да го направите!

Приготвянето на ребра може да съдържа доста допълнителни стъпки, но преди да се откажете, знайте, че тук говорим за ребра от ниво за ресторант. Добрата новина е, че рецептата е приложима, както за опушвач и барбекю, така и за обикновената фурна.

Готови ли сте, защото това ще са най-добрите свински Американски ребра, които някога ще ядете. Те са толкова добри, че бихте ги поискали като „последното ви хранене“. Тук говорим за класически южноамерикански свински ребра, които печелят шампионати по барбекю.

Необходими продукти за Американски ребра:

Американския микс е уникална смес от характерни за американската кухня подправки – червен пипер, чесън, черен пипер, синап, кориандър, бахар, кимион, мащерка, салвия.

Начин на приготвяне на Американски ребра:

Изплакнете

Изплакнете ребрата с хладка вода, за да премахнете парченцата кости от разфасоването.

© Don-Chef BBQ | https://don-chef.com

Обезципяване и обработка на месото

Ако месарят не е отстранил мембраната отдолу, направете го сами. В противен случай тя става жилава и трудна за дъвчене, а също така задържа излишните мазнини. Поставете нож за масло под мембраната, след това с пръсти започнете да отлепяте мембраната от ребрата. Ако се затруднявате може да си помогнете като я хванете с кухненска хартия.

© Don-Chef BBQ | https://don-chef.com

След това изрежете излишната мазнина от двете страни. Ако не можете да свалите мембраната, можете с остър нож да я продупчите на всеки сантиметър, така че да може част от мазнината да се отдели по време на готвенето.

© Don-Chef BBQ | https://don-chef.com

Овкусяване

Смесете 2 с.л. Американски микс подправки, 2 с.л. кафява захар и 1 с.л. сол. Покрийте обилно ребрата със сместа, като е добре това да го направите възможно най-дълго време преди печене. Някои майстори на барбекюто дори оставят овкусените ребра да престоят 24 часа.

© Don-Chef BBQ | https://don-chef.com

Печене – първа фаза

Ако сте решили да приготвяте ребрата във фурната ще ви е необходимо да си подготвите достатъчно голямо парче алуминиеви фолио, така че да можете изцяло да ги завиете. За допълнителен вкус може да добавите три малки бучки масло върху фолиото преди да поставите ребрата с месото надолу. След като завиете ребрата и загреете фурната на 120 градуса може да ги поставите в нея за около 3 – 3.5 часа.

© Don-Chef BBQ | https://don-chef.com


В случай, че приготвяте ребрата на барбекю, единственото, което е по-различно, че нямате нужда от фолио. Въпреки това доста майстори на барбекюто ги увиват във фолио или хартия за печене за да може месото да омекне. Единствено трябва да се внимава с времето, в което то е завито. Ако във фурната месото е завито през цялото време на печене, тук то трябва да бъде завито максимум за час. Все пак до голяма степен, вкусът ще дойде от пушекът в барбекюто, а фолиото би попречило това да стане. При печене на барбекю ребрата трябва да са с месото нагоре. Също така не бива да поставяте ребрата върху въглените, а в страни от тях. Температурата трябва да бъде в диапазон от 100 до 130 градуса. За да научите повече за това как да запалите правилно своето барбекю и какви въглени да изберете, кликнете ТУК>>

Сосът

Следващата стъпка в приготвянето на ребрата е сосът. Без него няма защо изобщо да ги опитвате. Просто ще сте си загубили времето да ги печете! Сосът няма да ни е необходим просто да потопим парче от невероятните ребра. Той ще ни е необходим за глазурата, която ще нанесем преди последната фаза на печенето.

© Don-Chef BBQ | https://don-chef.com

За него ще ви е необходим тиган, в който да разбъркате 350 мл доматена пасата, 2 с.л. американски микс, 2 с.л. кафява захар или мед, 1 с.л. оцет и сол на вкус. Ако желаете да добавите още малко аромат, може да разредите сосът със сок от ананас. Изчакайте малко след като сосът закъкри и гответе на средна температура 5 минути.

Печене – втора фаза

Ако до тук сте се справили добре, то в тази фаза не бива да се проваляте. Извадете ребрата и отворете фолиото, след което ги обърнете с месото нагоре ако ги печете във фурната. Засилете температурата на 180 градуса. Намажете с помощта силиконова четка повърхността на ребрата със сосът. Печете 10 минути и ги извадете за да ги намажете пак. След второто намазване докато се получи лек загар – 20 минути.

Сервиране на Американски ребра

© Don-Chef BBQ | https://don-chef.com

След като ги извадите намажете отново ребрата и ги оставете да си починат преди сервиране. Може да ги поднесете цели или нарязани, а ако е останал сос, може да го сервирате и него. Идеи за сервиране може да намерите ТУК>>

След като направите тези ребра и ги сервирате на вашите приятели или близки се подгответе за въпросите „Как ги направи?“ и „Може ли рецептата?“, затова ето линка от където можете вие и вашите приятели да вземете своите американски миксове.

За тези, които ребрата са нещо по-ценно от еднократно приготвена храна, може да се зарадвате ако разберете, че вече имате възможността да се възползвате от три пъти по-голямото количество в новия Американски Микс XL

Американски ребра - XL Spizing Американски микс - Don Chef
© Don-Chef BBQ | https://don-chef.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *