Don Chef Charcoal v1.2

Опознай  света отвъд обикновените барбекюта!  Don Chef е българска марка, разработваща собствени модели барбекюта, в малки и лимитирани серии. Първият модел е Don Chef Charcoal, който представлява барбекю 3 в 1 на дървени въглища. С него може да се насладите на трите основни техники за приготвяне на барбекю. Може да използвате Don Chef Charcoal за директно (Hot and Fast) и индиректно (Low and Slow) готвене на затворен капак, както и директно на отворен капак (Grill). Всички барбекюта Don Chef се изработват ръчно от висококачествени материали.    

Барбекюто Don Chef Charcoal v1.2 не е разход, а инвестиция! Инвестиция в много щастливи моменти със семейство и приятели! 

Дизайн на Don Chef Charcoal v1.2

 

Модерен дизайн в индустриален стил, вписващ се във всеки двор. Съчетанието на дърво и метал създава чувство за елегантност и здравина. Всеки ъгъл и елемент e съобразен с крайната визия на барбекюто. Балансът между дизайн и функционалност е видим във всяка част от барбекюто.

Дългата 60см., квадратна дръжка, освен красив завършек, позволява безпроблемното отваряне на барбекюто без риск от изгаряне. Тя е на достатъчно разстояние и притежава достатъчно площ, за да може да е удобна за хващане дори и при силно загрято барбекю

Функционалност

Don Chef Charcoal v1.2 е барбекю на дървени въглища 3 в 1, позволявайки използването на трите основни метода за приготвяне на барбекю. То е снабдено с две вентилационни клапи от всяка страна и централно разположен комин, гарантиращи оптимална естествената конвекция. Конвективното придвижване на въздуха нагоре, позволява бързо изпичане и придава неповторим аромат на храната.

Следенето на температурата става лесно, чрез централно разположения термометър, а промяната на температурата се получава посредством вентилационните клапи. Термометъра е разделен на три скали, съответстващи на основните техники за приготвяне на барбекю. Пълния арсенал от барбекю принадлежности може да бъде нареден на елегантно разположените куки, врязани в плотовете на барбекюто.

Ефективност – барбекю през цялата година

 

За да направим барбекюто по-ефективно съзададохме уникална трислойна конструкция с изолационен среден слой. По този начин успяхме да подобрим три основни неща. На първо място, това позволява по-ефективното изгаряне на дървените въглища с минимални енергийни загуби. Второ, позволява използването на барбекюто дори и в студените зимни месеци. По този начин, сезон на барбекюто няма! С Don Chef Charcoal v1.2 приготвянето на барбекю е възможно през цялата година. Трето, но не по важност, безопасността! Изолирайки барбекюто, всъщност правим корпуса безопасен при неволен допир.

Материали

 

За изработката на всяко барбекю Don Chef Charcoal v1.2 използваме само висококачествени материали. Корпуса на барбекюто е направен от два слоя по 2мм. листов стоманен материал, гарантиращ дълъг експлоатационен живот, между които е поставен изолационен материал с коефициент на топлоотдаване 0,07.
Цялата повърхност на барбекюто е покрита с високотемпературно прахово покритие издържащо на температури над 500 градуса. Във вътрешността си Charcoal v1.2 крие почти 5000 кв.см. площ за печене и гриловане. Скарите са изработени от неръждаема стомана.

Материали

 

Плотовете от масивно дъбово дърво придават изисканост и още по-голяма функционалност на барбекюто. С обща площ от 8000 кв.см. красивите дървени плоскости са напълно достатъчни за целия арсенал от оборудване и аксесоари за барбекю на всеки майстор готвач.

Обслужване на Don Chef Charcoal v1.2

 

За по-лесното обслужване площта за печене е разделена на две части. Почистването на барбекюто Charcoal v1.2 също е вдъхновено от изчистения дизайн. Събирането на пепелта става чрез допълнителния съд, включен към комплекта на барбекюто, който се прикачва в долната част корпуса при почистване. Пепелта се избутва към отвора за почистване, където попада в съда за събиране.

Характеристики

 

Размери на барбекюто: 160 х 50 х 120см ( Ш/Д/В/)
Размери на скарите: 2бр. скари от 6 мм неръждаема стомана 45 х 50 см
Размери на плотовете: 2бр. 30 x 50см. и 1бр. 100 x 50см.
Вместимост на дървени въглища:  2.5кг.

Производство и доставка

 

В Don Chef произвеждаме на малки серии. Ние изработваме ръчно всеки Charcoal v1.2 с високо ниво на прецизност и контрол. При завишено търсене е възможно доставката да отнеме до 4 седмици от момента на поръчката.

Просто за съвършенството не може да се бърза!