Барбекю през есента – 5 съвета

Don Chef -Барбекю през есента

Аромата на барбекю често е синоним на топъл летен ден, но тъй като тези дълги дни се превръщат в по-хладни есенни дни, това не означава, че трябва да прибираш барбекюто. Всъщност организирането на барбекю през есента, често е дори по-добро от лятно.

Есенното барбекю имат много положителни страни. Има неограничени възможности за храна, които са забавни и ароматни. Днес сме събрали няколко съвета, които да вземете под внимание.

Овкусете храната така, че да бъде с есенна ориентация

Това е моментът да опиташ нови неща. Изглежда, че есента е сезонът на подправките, така че я приеми и внеси малко от този вкус в печенето на скара. Тиква на скара, пуешко, сладки картофи и други, са често срещани есенни ястия за барбекю, но не спират дотук. Използвай въображението си, за да сервираш сладкиши и меса.

Развий опита си с барбекюто

Свинските пържоли, пилешкото месо и вкусният хот-дог попадат повече в областта на любимите летни ястия, но не са толкова специални, ако ги приготвяте през цялата година. Вместо това се насочете към меса и зеленчуци, които обикновено не сте опитвали на скара.

Опитай меса, които вървят добре с есенни подправки, като агнешко. Ако твоите гости не са готови за такова ниво на експериментиране, избери приготвянето на крехки свински пържоли и наблегни на вкусна и цветна гарнитурата.

Избери подходяща локация

Есента не ограничава, а дава нови възможности. По-хладните дни ти позволяват да избереш както уюта на двора, така и някое местенце сред природата. Тук е момента да споменем и за нещо ново което готвим за нашите клиенти.

Та да се върнем на локацията. Ако избереш своя двор, то със сигурност ще си прекарате страхотно. Особено ако избереш място подчертаващо пъстротата на есента. Ако избереш място сред природата, единствено трябва да внимавате с правилното гасене на огъня. 

Нека вашето барбекю през есента започне на обяд

Ако летните дни не позволяват приготвянето на барбекю преди късния следобед, то приготвянето на барбекю през есента може да започне още на обяд. Освен цветни, есенните дни не са толкова топли и позволяват да стоим комфортно под слънчевите лъчи. Ето и един бонус съвет, пригответе някоя приятна игра докато чакате майстора на барбекюто да си свърши работата.

Използвайте вашето барбекю през есента като уютно място за разговор

Хладният въздух е естествена покана да се скупчите около топлото барбекю и да водите дълбоки дискусии за нищо и всичко. Много пъти майсторът на барбекюто остава настрана от тези разговори, защото трябва да бъде там, където се случват наистина важните неща – на скарата. Сега може да е различно, разговорите могат да не започват на масата, а още на барбекюто.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *