Нашите любими рецепти с кедрови дъски

Don-Chef-Nashite-lyubimi-retsepti-s-kedrovi-daski-2

Готвенето върху кедрова дъска е не само вкусно и лесно, но и придава уникален аромат и текстура на ястията. От сьомга до пилешко месо и зеленчуци, възможностите са безгранични. Изпробвайте тези рецепти и се насладете на невероятни вкусове, които ще впечатлят вашите гости и семейство!

Новогодишни месни ястия

Новогодишната нощ няма да е пълна без празнична трапеза, отрупана с различни деликатеси. Ето нашето предложение за новогодишни месни ястия, с които да изненадате приятно вашите гости.

Свежи идеи за месни ястия по Коледа

Акцентът на Коледната трапеза е основното ястие, което традиционно е месно. Точно по Коледа, свинското месо е най-почитано и на празничната трапеза присъства почти задължително. Подбрали сме две интересни месни ястия по Коледа, едно от което е традиционно българско, а другото- подходящо за почитателите на екстравагантния вкус.

Свински джолан за нова година

Don Chef - Свински джолан

Новогодишната нощ е един от най-вълнуващите празници. Това е денят, в който всички се събираме и с любов се сбогуваме с изминалата година. Наближавайки часовникът полунощ, се изпълваме с надежда и оптимизъм за бъдещите дни. Подобно важно събитие е най-добре да се отпразнува с любими хора, събрани около трапезата. И разбира се, нищо не събира […]

Барбекю през есента – 5 съвета

Don Chef -Барбекю през есента

Аромата на барбекю често е синоним на топъл летен ден, но тъй като тези дълги дни се превръщат в по-хладни есенни дни, това не означава, че трябва да прибираш барбекюто. Всъщност организирането на барбекю през есента, често е дори по-добро от лятно. Есенното барбекю имат много положителни страни. Има неограничени възможности за храна, които са […]

Барбекю за начинаещи – съвети

Don Chef - Барбекю за начинаещи - съвети

Никой не се е родил научен. Ако не сте запознати с приготвянето на барбекю, това ръководство ще ви помогне да печете като професионалист още при първото запалване на въглищата.

Марината за пържоли – рецепта

Don Chef - Марината

Мариноването е един от най-ефективните начини да промените и подобрите вкуса на месото, зеленчуците или дори плодовете. Както всяко нещо, приготвянето на марината има своите тънкости. Точно затова ще ви дадем основни насоки в приготвянето на марината.

Кюфтета на скара – италианска рецепта

Don Chef - Кюфтета на скара

В България е почти невъзможно да се приготвя барбекю и в менюто да няма кебапчета и кюфтета. С риск да обидим феновете на българската кухня, традиционните кюфтета не са ни най-любимите. Честно казано почти не приготвяме кюфтета на скара, купени от магазина. Те имат доста специфичен вкус и подправки, които не са ни любими.

Авокадо на скара с домати и сирене

Don Chef - Авокадо на скара

Когато приготвяме барбекю на дървени въглища, не може да изключим барбекюто веднага щом приключим печенето на основното ястие. Това обаче не е недостатък, особено когато имаме въображение. Една бърза рецепта за здравословна гарнитура би направила трапезата още по-цветна и вкусна. Днес ще направим Авокадо на скара с домати и сирене, затова не гасете барбекюто.

Don Chef – българските барбекюта

Don Chef - Don Chef - българските барбекюта

Както вече не веднъж сме споделяли, Don Chef е малка семейна компания. Идеята за нея беше производна от търсенето на барбекю на дървени въглища и страстта към малките гаражни проекти. Точно така през 2018 г. малкия гаражен проект за малко по-добро и по-красиво барбекю беше началото на идеята за оформяне на малко лимитирано производство на […]