Don Chef – българските барбекюта

Don Chef - Don Chef - българските барбекюта

Както вече не веднъж сме споделяли, Don Chef е малка семейна компания. Идеята за нея беше производна от търсенето на барбекю на дървени въглища и страстта към малките гаражни проекти. Точно така през 2018 г. малкия гаражен проект за малко по-добро и по-красиво барбекю беше началото на идеята за оформяне на малко лимитирано производство на висок клас барбекюта. Запознайте се с Don Chef – българските барбекюта!

Кой стои зад бранда Don Chef?

Don Chef всъщност е игра на думи! Думи, които прочетени по правилния начин, означават моята фамилия! Приятно ми е, аз съм Росен Дончев, основателят на фирма Don Chef – българските барбекюта! 

Как решихме да произвеждаме барбекюта?

Със сигурност на много от вас ви се е случвало да се опитате да направите нещо, просто защото изглежда лесно. Общо взето с барбекюто беше същото! Всички сме гледали клипове на стари бойлери или други метални съдове, превърнати в барбекю. Добре, ясно…! Ще са ни необходими ъглошлайф и заваръчен апарат! 

Ами да, но не е толкова просто! Оказа се, че зад този, на пръв поглед елементарен градински уред, стоят доста тънкости, без които няма как да се получи. След определено време прекарано в проучване, проектиране и разработка, стигнахме до заключението, че няма да си заслужават всичките тези усилия за направата само на едно барбекю на дървени въглища. 

Точно този проблем ние превърнахме във възможност! Въпреки, че идеята не стартира с проучване на пазара и конкуренцията, ние притежаваме нещо много по-ценно. Наистина вярваме в продукта. 

ПРОТОТИПЪТ НА DON CHEF CHARCOAL

Какво е различното в нашето барбекю на дървени въглища?

В крайна сметка можем да изпечем една пържола на всевъзможни места, по всевъзможни начини. Затова нека отбележим нещо много важно! Ние не се фокусираме върху това, барбекютата Don Chef да са по-добри от останалите барбекюта на пазара! Ние се фокусираме върху това нашите клиенти да получават по-добро и завладяващо преживяване, използвайки нашите барбекюта в продължение на 1, 3, 5 и повече години!

Това е причината да не правим компромиси с качеството на нито един детайл. Don Chef – българските барбекюта са произведени и сглобени ръчно, използвайки само висококачествени материали. Направихме ги красиви, така че да могат да красят всеки двор. Направихме ги по-ефективни, изолирайки ги с висококачествен изолационен материал. Проектирахме ги големи, за да могат да приготвят достатъчно храна, дори и за най-гладните компании.

Защо избрахме барбекютата да са на дървени въглища?

Барбекюто за нас е нещо много повече от приготвяне на храна. Това е събитие споделено с най-важните за нас хора. Когато правим барбекю за семейство и приятели, то ние със сигурност искаме храната да бъде вкусна. А кое е по-вкусно от ястие приготвено и попило аромата на тлеещите дървени въглища? Газовите и електрически барбекюта са страхотни, но вкусът и чара на храната изчезват. 

Използването на дървени въглища всъщност ни накара да кръстим модела именно Don Chef Charcoal, който във момента е в първата си, но подобрена версия 1.2.

Как правим барбекютата Don Chef?

Новите технологии ни позволиха да направим възможно най-малко прототипи, докато стигнем до крайния продукт, достоен за вас. Първия модел започна като скица на лист хартия. 

След проектиране и прототипиране на модела, започна процеса по усъвършенстване на ключови елементи на барбекюто. След като стандартизирахме всеки елемент, започнахме самото производство. Сега произвеждаме серийно в лимитирани количества, което ни позволява да осъществяваме контрол и непрекъснато да подобряваме продукта. 

Отнасяме се с всяко барбекю, започнало живота си просто като лист метал, все едно е първото. 

Кое е най-важното за Don Chef Charcoal v1.2?

Don Chef Charcoal v1.2 е барбекю на дървени въглища за което не заложихме само на визията. Ефективността е ключът на самия модел. Основните цели в подобряване на ефективността са използването на барбекюто в по-студено време и използването на по-малко въглища. Решението е създаването на трислойна структура с изолационен среден слой. 

Въпреки всичко, визията си остана ключова част от нашите барбекюта. Търсенето на правилната боя, която да отговаря на желаното качество ни отведе чак до Италия.  Изчистения дизайн и скритите функционалности ни накараха да проектираме нов механизъм за отваряне на капака. Почистването вече не е проблем. То става лесно, през централно разположен отвор и допълнителен съд за събиране на пепелта. Подреждането на арсенала с инструменти става на кукичките, които са част от страничните плотове. Големи вентилационни клапи позволяват лесното регулиране на въздуха и оптималното овкусяване на храната преди напускането на дима през комина.

Големия термометър разделен на три скали ще е вашия помощник в приготвянето на храната. Финалните щрихи, придаващи стил и още повече удобство са дългата метална дръжка и красивите плотове от дъбов масив.

Don Chef Charcoal - барбакю
Don Chef Charcoal – барбакю

Какво селдва?

Имаме големи амбиции в подобряването на нашия първи модел и в реализирането на още няколко други. Ще се радваме да станете част от нашия път и да бъдем причината за много щастливи моменти със семейството и приятелите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *