Don Chef Cheeseburger

Don Chef Cheeseburger

Както много пъти казваме, бургерът е изкуство! Като на бяло платно, в Don Chef доста пъти бяхме в търсене на перфектната комбинация. За съжаление, от дебелината на кюфтето до сирената и сосът, всеки бургер криеше в себе си вкусове, които си заслужават. Ако ще се отдавате на това изкуство то има нещо което трябва да направите първо. Той се казва Don Chef Cheeseburger!

Защо чийзбургер?

Понякога няма нищо по-добро от чийзбургерът – взет току-що от грила, горещ, сочен и с разтичащо се топено сирене и подправки. В този блог събрахме някои от любимите ни рецепти, включително за бургер питките, бургер сос и дори за каймата. Те заедно образуват Don Chef Cheeseburger. Този бургер е изключително лесен и за всеки, който иска да започне своето приключение в търсене на неговия любим бургер е добре да започне от тук. Нека започваме!

Питките за Don Chef Cheeseburger

Приготвянето на питки може да ви се стори доста бавен и продължителен процес. Нека ви напомним, че тяхното приготвяне включва и втасване на тестото. Тогава може да правите някоя от другите стъпки за приготвянето на вашия домашен чийзбургер. В миналия блог ви представихме Бриош питките, техния произход и рецепта. Те ще бъдат перфектния избор за вашия бургер затова започнете с тях сега! ТУК>>

Don Chef - Бриош питки за бургери
Don Chef – Бриош питки за бургери

Сос за чийзбургер

Навярно една от най-важните съставки, сосът си оставя ключа за бургера, след който настъпва само мълчание…

В търсене на най-добрата комбинация за бургер сос, стотици опити и хиляди изядени бургери (за което не съжаляваме) стигнахме до следния:

  • 1 част кетчуп
  • ¾  част майонеза
  • ¼  част горчица
  • ¼  част уорчестър сос
  • ½ част ситно нарязана кисела краставичка
  • сол и пипер на вкус

Така успяхме да синтезираме нашия сос за бургери, тъй като не винаги е имаме под ръка везна или мерителни лъжички. Сосът се приготвя лесно и е много важно да може да го правите бързо защото често пъти ще искате още.

Каймата за Don Chef Cheeseburger

Тук имате няколко възможности. Едната е да приготвите сочно и дебело кюфте или да приготвите два слоя смачкано, около 5 мм, кюфте. Хубавото в случая, е че рецептата е една. Ние сме говорили за нея доста отдавна. Без да ви губим времето просто оставяме линк към нея. Тя е много лесна и времето за втасване на тестото ще ви стигне идеално. ТУК>>

© Don-Chef BBQ | https://don-chef.com

Ако решите, че кюфтето трябва да е дебело и сочно, то комплекта Don Chef Burger Pack ще ви свърши идеална работа. В него ще откриете преса, с която лесно да оформите своя бургер, а също така и американски микс подправки, който ще ви трябва и за следващата съставка – лукът!

Лукът

Навярно, ще срещнем доста мнения по въпроса дали да има лук в чийзбургера. Нашата теза, е че “бургера е изкуство” и няма нищо забранено. Оставаме на вас да решите дали вашият бургер ще има лук. Все пак за него ще са ви необходими:

Запържете до златисто!

Сглобяването на Don Chef Cheeseburger

След като вашите Бриош питки са готови е време да изпечете вашите кюфтета. Независимо дали ще изберете смачканата или традиционната версия е важно да използвате истинско сирене Чедър. След като запечете от едната кюфтето сложете един слайс сирене върху него. Междувременно разрежете една питка на две и намажете с малко масло. За около 15 секунди задръжте долната част, след което я намажете със сосът. Поставете кюфтето или съответно двата слоя смачкани кюфтета с чедър. Сложете малко от лукът и поставете горната част на питката. Притиснете леко за да може вкусовете да напият един в друг и…

…ами да от тук нататък не е нужно да казваме нищо повече!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *