Най-крехките свински пържоли

Don Chef - свински пържоли

На пазара в България все по-често виждаме меса различни от свинското, но каквото и да си говорим за тях, то си остава основен фаворит на трапезата ни. Свинското е подходящо месо за приготвяне поради много причини. С него е лесно да се експериментира. Различни маринати, различни вкусове, различни сосове. Свинското е и най-подходящо за всеки, който тепърва навлиза в света на барбекютата. Точно затова днес ще покажем една страхотна рецепта за приготвяне на крехки свински пържоли на барбекю.

Тези свински пържоли на барбекю са мариновани, натъркани в подправки и бавно изпечени на скара. Просто най-лесната и вкусна рецепта за свинска пържола, която ще намерите!

Какви свински пържоли ще използваме?

Свинските пържоли, които използваме в тази рецепта са от свинска плешка, но често се срещат и като пържоли от бут. Ако имате любима месарница, може да ги помолите да ви отрежат месо от плешката, защото все пак има известна разлика в съдържанието на мазнини в тези два вида разфасовки. Дебелината, която предпочитаме е 2 см., но може и малко по-дебели. Пържолите от свинска плешка като цяло са по-евтини и притежават МНОГО вкус! Ето защо ние обичаме да ги печем на барбекю!

Как да ги мариноваме?

Когато приготвяме свински пържоли има една много лесна марината. Рецептата за нея е доста лесна, защото съдържа само една съставка!

Каква е тя?

БИРА!

Единственото което трябва да направите е да сипете бира в съда с пържолите и да ги оставите в хладилника за 4-5 часа. Може да престоят и цяла вечер, ако подготвяте барбекюто за уикенда още в петък вечерта. 

Овкусяването

Пържолите от свинска плешка са ароматно парче месо сами по себе си. Поради тази причина те могат да бъдат вкусни сами само с малко сол и черен пипер! Но ние предпочитаме да добавим и няколко достъпни подправки, за да образуваме НЕВЕРОЯТНА коричка върху свинското месо, докато се пече на скарата!

След като се мариноват, подсушете свинските пържоли с хартиена кърпа. Това ще подготви хубава, суха повърхност, към която вашите подправки да се прикрепят. Любимата ни комбинация от подправки за тези пържоли е:

  • 3 супени лъжици кафява захар
  • 2 супени лъжици пушен червен пипер
  • 1 супена лъжица лук на прах
  • 1 супена лъжица чесън на прах
  • ½ чаена лъжичка сол
  • 1  чаена лъжичка натрошен черен пипер

Как да печем свински пържоли?

Разбира се, за отличен вкус трябва да използваме барбекю на дървени въглища. След като запалим въглищата и ги разпределим равномерно, трябва да достигнем до около 130 градуса, след което сме готови да започваме.

Маринованите свински пържоли с подправки запичаме само по 10 минути от всяка страна. След това още по 5 минути от всяка страна, намазани със сос за барбекю.

Когато са готови, оставяме няколко минути преди да ги сервираме. Ами… това е! Приятен уикенд!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *