Пилешки гърди – 7 грешки, които правим

Мразите ли, когато пилешките гърди са сухи и жилави? Променете техниката си, за да сте сигурни, че пилето ви остава сочно и вкусно. Приготвянето на перфектните пилешки гърди е умение, което много домашни готвачи се стремят да имат в кулинарния си набор от инструменти. Пилето е универсално и достъпно, а и в същото време здравословно. Но пиле, което е изсъхнало и жилаво? Не благодаря! За да сте сигурни, че получавате сочни и винаги вкусни пилешки гърди, избягвайте тези седем грешки.

Грешка # 1: Готвене на пилешки гърди без кожата

© Don-Chef BBQ | https://don-chef.com

Много от нас питат направо за обезкостените филета без кожа на щанда за месо. Има смисъл – с тях се работи лесно и всички сме чували, че кожата е нездравословна. Но запазването на кожата, докато се готви, помага да се запази пилето сочно. (Винаги можете да го свалите кожата, преди да сервирате пилешкото филе)

Грешка # 2: Месото не е мариновано или овкусено

© Don-Chef BBQ | https://don-chef.com

Пилешките гърди могат да бъдат наистина сухи и трудни за преглъщане. В края на краищата те не са толкова мазни, колкото другите части на птицата. Марината, саламурата или разтриването на подправики в пилешките гърди допринасят много за добавяне на вкус към месото и поддържане на влажност.

Грешка # 3: Месото не е удряно

© Don-Chef BBQ | https://don-chef.com

Разбиването на пилешки гърди спомага да се омекоти месото. Със своята сила (и силата на подходящия инструмент), вие започвате да разграждате протеините в месото. Освен това с по-тънки гърди намалявате времето, необходимо за приготвяне на гърдите. Това е полезно, защото често в крайна сметка ги препичаме!

Грешка # 4: Неравномерна дебелина

© Don-Chef BBQ | https://don-chef.com

Ако готвите повече от една пилешка гърда, ще се улесните ако те са с еднаква дебелина. Ако не са, вероятно ще ви е трудно да ги накарате да достигнат правилната вътрешна температура (74 ° C), без да изсъхнат.

Грешка # 5: Готвенето на пилешки гърди твърде дълго време

© Don-Chef BBQ | https://don-chef.com

Никой не харесва средно изпечени пилешки гърди. Но преварените пилешки гърди са жилави и неприятни за ядене. Рецептите предлагат добри насоки за готвене, но ако не се упражнявате достатъчно, ще е трудно да разберете кога сте приготвили пилето. Оставете термометърът за месо да ви помогне. Много готвачи съветват да готвите пилето, докато достигне вътрешна температура от 71-74 ° C (160-165 ° F) .

Грешка # 6: Сервиране на месото без да си е „починало“

© Don-Chef BBQ | https://don-chef.com

Ако някога сте извадили парче месо от фурната или от скарата и сте го нарязали веднага, сигурно сте забелязали сокове, които се стичат върху чинията ви. Точно тези сокове, които вероятно бихте предпочели в месото! Така че, овийте месото след като сте го сготвили и го оставете да почина на плота за 10 минути, преди да сервирате.

Грешка # 7: Сервиране на пилешки гърди без сос

© Don-Chef BBQ | https://don-chef.com

Нищо не бие перфектно сготвено парче пиле. Но ако не е съвсем перфектно, можете да помогнете да прикриете част от тази сухота с вкусен сос. Вкусният сос е чудесен начин да добавите и вкус и сочност, разбира се.

А каква е вашата тайна за сочни пилешки гърди?

Разгледай още любопитни и интересни статии ТУК>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *