Почистване на барбекю – различни методи

barbeque-cleaning-brush

Със сигурност почистването на барбекюто не е най-приятната задача в летния ви график, но ако планирате да го използвате, това е задача, която трябва да се свърши. Съществуват много начина за премахване на мазнините и остатъците от храни. Доста от тях използваме ежедневно в кухнята. Но дали всичките са еднакво ефективни? Сега ще ви запознаем с няколко метода за почистване на барбекю.

Почистване с оцет и гъба

Няма как да не познаваме някого, който все още ползва така познатия ни оцет. Оцетът не е само съставка за овкусяване на салатите. Майсторите на барбекюто, които са загрижени за околната среда, го използват за почистване на решетките на грила. Процесът изисква доста време и усилия, но в крайна сметка резултат има. За да използвате този метод са Ви необходими разтвор от оцет и вода (1:1) и гъба за миене на съдове. Решетката на барбекюто трябва обилно да се намокри с разтвора. Следващата стъпка е чакане. Изчакват се около 10 минути за да се разтворят мазнините и остатъците от храни. След като минат десетте минути, сте готови да изплакнете решетката. Междувременно подпомагайте изплакването, като търкате с кухненската гъба.

Почистване с препарати за съдове

По-добре познат метод за изчистване на загорялата скара на барбекюто е използването на кухненските препарати за миене на чинии. Абразивното мляко и добрата стара кухненска гъба ще свършат отлична работа. Сложете няколко капки абразивно мляко върху гъбата и изтъркайте решетките на барбекюто. Оставете абразивното мляко да подейства поне 15 минути, за да паднат мазнините и остатъците от храни. След това измийте решетките с чиста вода и повторете ако се наложи.

Почистване на барбекю с четка

Истинските майстори на барбекюто знаят, че готвенето при висока температура помага много за почистването на решетките на грила. Това може би е и най-бързият и лесен начин да изчистим барбекюто от мазнините и остатъците от храни. Единствено трябва да оставим скарата да се нагрее на висока температура за около пет минути. По този начин остатъците от храна ще изгорят. След това с четката за грил и малко повече натиск лесно ще се отървете от мръсотията.

Ако все още не сте пробвали този метод за почистване на барбекю, това означава, че е време да инвестирате в качествена четка за грил с дълга дръжка и твърди косми или груба повърхност. Това много ще улесни работата ви при почистване на барбекюто! За щастие не е нужно да търсите много, защото ние имаме точно каквото ви трябва.

Намери четката подходяща за твоето барбекю ще сега!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *