Свински джолан за нова година

Don Chef - Свински джолан

Новогодишната нощ е един от най-вълнуващите празници. Това е денят, в който всички се събираме и с любов се сбогуваме с изминалата година. Наближавайки часовникът полунощ, се изпълваме с надежда и оптимизъм за бъдещите дни. Подобно важно събитие е най-добре да се отпразнува с любими хора, събрани около трапезата. И разбира се, нищо не събира хората на този ден така, както вкусна гозба на скара. Точно затова сме ви подготвили нещо специално което да включите във вашето Новогодишно меню на барбекю.

Честно казано, цялото новогодишно меню може да бъде приготвено на скара, което само показва колко гъвкав е този метод на готвене. Независимо дали ще правите първокласен свински джолан, зеленчуци на скара или дори пушен сладолед, вашият грил ще бъде най-добрият ви приятел при приготвянето на наистина незабравим празник за Нова година.

Свински джолан на барбекю

Свинският джолан е един от най-добрите разфасовки за опушване благодарение на богатия си и интензивен вкус. Здравите мускулни влакна, съединителната тъкан и костния мозък издигат месото на друго ниво, правейки го много по-сочно от повечето други свински меса.

Това е една от най-добрите ни рецепти за пушено свинско и е лесно да разберете защо. От подготовката на месото до избора на най-добрите дърва за опушване, научете как да опушите свински джолан от нулата днес.

Какво дърво да използваме за опушване?

Дървесината, която изберете за опушване на вашето месо, зависи от вкуса, който искате да придадете. Повечето хора избират хикори за опушване на свинско месо. Хикори придава на месото класически опушен вкус, без да пречи на естествения вкус на месото. Други чудесни дървета за опушване на свинско месо са ябълка и орех. Те ще предадат на месото фин сладък вкус.

Съставки за свински джолан

  • 4 свински джолана
  • 2 супени лъжици горчица
  • 1 чаша ябълков сок

Съставки за сухата основа

Начин на приготвяне

Тъй като приготвянето на месото за печене е сравнително бързо, то е по-добре да започнем със запалването на барбекюто. Ако използвате барбекю на дървени въглища, което не е опушвач, трябва да направите зона за индиректно печене. Търсената температура е 120°C.

В малка купа смесете всички съставки за основата. Измийте четирите джолана с вода и подсушете с кухненска хартия. Намажете с тънък слой горчица. Разпределете сухата основа върху четирите свински джолана. 

Нека преминем към същинското печене. Постави свинските джолани в барбекюто. С помощта на пулверизатор, пръскайте свинския джолан на всеки 30 минути. С термометър за месо проверявайте вътрешната температура на джоланите. Когато достигне 60°C, може да засилите въглищата до достигане на 150°C и да сложите чипса от избраното от вас дърво, което да предаде своя аромат. Когато месото достигне 85°C, вътрешна температура, може да го извадите от барбекюто. Добре е да го оставите 15 минути преди да го разрежете.

Със сигурност резултата ще е достоен за новогодишната вечеря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *