Ямайски патладжан на скара

Ямайски патладжан на скара - Don Chef

Сигурно е трудно да си представим, че е възможно да правим барбекю без да използваме месо, но да – възможно е! Този Ямайски патладжан на скара е маринован в ямайска подправка, след това печен на шиш на барбекюто до карамелизиране. Супер лесен за приготвяне и идеален за събирания с приятели! Може да бъде както звездата на храненето, така и гарнитура към всякакъв вид меса.

Те са толкова лесни за приготвяне и пълни с вкус. Малко пикантно, малко сладко тази рецепта за патладжан е невероятна!

Необходими съставки

Начин на приготвяне

Нарежете един голям патладжан на кубчета. Целта е кубчетата да са достатъчно големи, за да се поберат на шишчето, но достатъчно малки, за да се сготвят относително бързо, без да изгарят отвън.

Поставете всичките си съставки за марината в купа и разбъркайте добре.

Добавете патладжана и разбъркайте, за да сте сигурни, че е добре покрит. Приберете в хладилника за 1-3 часа. Добре е да знаете, че колкото повече държите патладжна в маринатата, толкова по-вкусни ще станат шишчетата. Няма да сбъркате ако ги оставите и 6 или 8 часа.

Маринования патладжан се подрежда на шишчетата и отиваме към барбекюто. Поставете върху скарата за 3-4 минути на страна, докато патладжанът се карамелизира. Ако започне да загаря, намалете топлината или го преместете в по-студена част на скарата.

Когато шишчетата придобият красив карамелизиран вид не ни остава нищо освен да проведем тест дали са готови – пробваме ги! Ако ни е останало марината, в никакъв случай не я изхвърляме! Сипваме я в малко тиганче и загряваме докато закипи. Това което се получава е отличен сос, който да поднесете заедно с шишчетата.

Остава ни само да презентираме. Тук може да се включите вашето въображение. Може да бъдат поднесени на всичко то дървена дъска до каменна плоча, а сосът към тях може да се поднесе директно с тиганчето, в което е приготвен.

Сега е времето да повториш тази лесна рецепта за Ямайски патладжан на скара и да зарадваш своите семейство и приятели.

За приготвянето на Ямайски патладжан на скара ние използвахме: